top of page
Logo_edited_edited_edited_edited.png
Kap. 2.jpg
Mink forside_edited.jpg

Uhjemlet de facto nedlæggelse af minkerhvervet

MINKSAGEN

Mette på tv2.jpg

Med udgangspunkt i den uvildige vurdering af minksagen, udarbejdet af professorerne Jørgen Vestergaard, Jens Elo Rytter og Jørgen Albæk Jensen, giver materialet læseren en objektiv/kvalificeret juridisk indsigt i, hvorfor statsminister Mette Frederiksen formentligt ikke kan stilles for en rigsret, på trods af at hun begik en ulovlighed, ved at give en uhjemlet ordre til, at alle danske mink skulle aflives.

Kap. 1 Mink

Kap.

Kap_edited.jpg

Nærværende gennemgang tager udgangspunkt i den uvildige vurdering af 7. november 2022, hvor en række professorer fastslog, at statsminister Mette Frederiksen formentligt ikke kan stilles for en rigsret.

Indledning

1

Kap.

Kap. 2.jpg

Kapitlet giver en kort historisk indsigt i, hvad der lå forud for, at  statsminister Mette Frederik de facto-nedlukkede det danske minkerhverv på pressemødet den 4. november 2020.

Baggrundshistorie

2

Kap. 2 Mink

Kap.

3

Kap. 3.jpg

Med afsæt i den uvildige vurdering, som er udarbejdet af en række professorer, forklare kapitlet, hvorfor statsministeren formentlig ikke kan stilles for en rigsret, på trods af at der forelå et lovbrud.

Retlig vurdering af ansvaret

Kap. 3 Mink

Kap.

4

Kap. 4.jpg

Kapitlet giver indsigt i begrebet ”cover”, som er et centralt informationsværktøj, der anvendes af embedsværket i forbindelse med informationsafgivelse til bl.a. ministrer.

Cover: Centraladministrationens praksis

Kap. 4 Mink

Kap.

5

Kap. 5.jpg

For at gøre gennemgangen så fyldestgørende som muligt retter kapitlet fokus mod professer Lasse Lund Madsens, og advokat husets, forståelse af ”uagtsomhed” i relation til statsministerens ageren i minksagen.

Alternativ konklusion

Kap. 5 Mink

E-bog

Ebog_edited.jpg

Indholdet af E-bogen er identisk med den illustrerede version, dog med den forskel, at teksten ikke i samme omfang bliver underbygget af illustrationer, som tilfældet er ved video præsentationen

E-bog

Mink e-bog

Opg.-

bog

Opgavebog_edited.jpg

Opgavebogen indeholder en flerhed af opgaver, der opøver de nødvendige kompetencer til, at du på et oplyst grundlag kan engagere dig i demokratiet

Opgavebog

Mink Opgavebog
bottom of page